Mājas lapa: http://www.bna.lv

MIX.LV tiks publicēta informācija tikai par tādām fotoziņām, kas varētu interesēt plašu auditoriju. Ja Jums šķiet saistošas arī fotogalerijas, kurās redzami deputāti, ministri, ārvalstu vēstnieki u.c. - laipni lūdzam apmeklēt BNA LATVIA interneta resursu.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Latvijas II Ziemas Olimpiādē dalību pieteikuši arī brāļi Šici
Publicēts 3. martā, 2010.
Startam Latvijas II Ziemas Olimpiādē pieteikušies 26 Latvijas olimpieši, kas vēl pirms nedēļas startēja XXI Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā.

Sestdien – 6.martā, Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē uz starta līnijas izies olimpiskie vicečempioni kamaniņu sportā Andris un Juris Šici, kas cīnīsies par Latvijas Ziemas Olimpiādes čempiona titulu. Puiši vēlas labi nostartēt, jo pirms četriem gadiem Latvijas I Ziemas Olimpiādē augstāk par trešo vietu nespēja pacelties.

Prezentējot Latvijas II Ziemas Olimpiādes medaļu komplektus brāļi Šici uzsvēra: „Mums tas ir principa un goda jautājumus labi nostartēt Latvijas II Ziemas Olimpiādē. Galu galā tās ir vienas no nozīmīgākajām sporta sacensībām mūsu valstī , kurās gribas uzrādīt labu rezultātu.”

Reizē ar brāļiem Šiciem Siguldā startēs Olimpisko Vistleras trasi izmēģinājušie kamaniņu braucēji Mārtiņš Rubenis, Guntis Rēķis, Maija Tīruma, Anna Orlova, Inārs Kivlenieks, Agnese Koklača, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Sacensības solās būt spraigas un interesantas.

Slēpošanas un biatlona distancēs redzēsim vienu no sportiskākajām ģimenēm Latvijā – Bričus. Anete Brice Priekuļu novada komandā startēs gan distanču slēpošanā, gan biatlonā, Anetes mamma Anžela Brice piedalīsies distanču slēpošanā, bet ģimenes galva Ilmārs Bricis startē viņam ierastajā biatlonā.

Latvijas Olimpiādes sacensībās startēs arī Alūksnes novada olimpieši biatlonā Kristaps Lībietis, Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne, Gulbenes novada biatloniste Madara Līduma, kā arī Līga Glāzere no Vecpiebalgas novada un Edgars Piksons no Priekuļu novada.

Arī mūsu trīs jaunākie olimpieši, kas Latviju Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā pārstāvēja kalnu slēpošanā, piedalīsies valsts Ziemas Olimpiādē. Roberts Rode un Kristaps Zvejnieks aizstāvēs Mārupes novada godu, bet Liene Fimbauere startēs Valmieras komandā.

Pirmo reizi pēc pašvaldību reformas Latvijas II Ziemas Olimpiādē aicinātas piedalīties visu 109 Latvijas novadu un 9 republikas nozīmes pilsētu komandas. Pēc pašreizējās informācijas sacensībām pieteikušies 686 dalībnieki no 45 pašvaldības, tai skaitā no 8 republikas nozīmes pilsētām (nepiedalās Rēzekne).

Sacensību programmā iekļauti 10 olimpiskie sporta veidi - biatlons, bobslejs, daiļslidošana, distanču un kalnu slēpošana, hokejs, kamaniņu sports, kērlings, snovbords un šorttreks. Kopumā tiks sadalīti 36 medaļu komplekti.

Šogad negaidīti lielu atsaucību izpelnījusies distanču slēpošana, kurā startēs 170 sportisti. Liels dalībnieku skaits pieteicies startiem snovbordā un kalnu slēpošanā. Hokeja turnīrā pirmo reizi sacentīsies ne tikai vīriešu, bet arī četras sieviešu hokeja komandas, bet kērlingam pieteiktas 12 vīriešu un 7 sieviešu komandas.

Latvijas II Ziemas Olimpiādes atklāšana paredzēta piektdien - 5. martā, pulksten 19.00. Siguldas Svētku laukumā notiks atklāšanas ceremonija ar dalībnieku parādi, karoga pacelšanu un Olimpiskās uguns iedegšanu, kā arī priekšnesumi un salūts.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: